Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Xarxa Onion de cooperació


Ahir vam fer l’últim dinar del curs de la Junta de la xarxa de cooperació empresarial sense ànim de lucre Onion, un grup d’empresaris del Vallès Occidental compromès amb el creixement empresarial mitjançant la cooperació i la confiança entre diferents entitats, recolzats pel Vapor Llonch de Promoció Econòmica de Sabadell. I això no és possible sense confiança.

En els més de 3 anys que portem treballant, hem fet moltes activitats per a promoure l’emprenedoria a Sabadell, orientats especialment a activitats d’alt valor afegit, com podeu veure al blog de la xarxa. I des que l’Associació es va constituir formalment al Novembre del 2009, el ritme ha estat frenètic, portant tant a empresaris d’èxit reconegut com a emprenedors anònims que buscaven trobar d’altres emprenedors amb qui fer nous projectes. Ho he comentat moltes vegades, quan l’emprenedoria pica el teu cor, necessites rodejar-te i nodrir-te d’empresaris amb més experiència per tal que el primer pas sigui una mica més enllà del que faries tu sol. Res no garanteix l’èxit, però tot ajuda a que el camí dur que s’ha de recórrer no ho sigui tant.

Personalment, el fet de ser el president des de l’Octubre de 2009 m’ha aportat moltes coses. En primer lloc, m’ha fet conèixer bé empresaris de la meva ciutat, Sabadell, que altrament difícilment hagués conegut, en sectors diversos com el disseny, les TIC, la consultoria o petits negocis de tota mena. Sempre n’aprenc, i em serveix per anar perfilant el meu propi camí.

Per altra banda, aquesta confiança generada ha fet que les seves experiències en moments durs de crisi econòmica profunda com l’actual t’aporti més energia. Si veus que el teu entorn tira endavant, tu també te n’hi vas. Els errors de tots han fet aprendre a tots, i els casos d’èxit tant de creixement, com de cooperació o tecnològics impulsen al grup. Està ben rodejat en aquest món és clau …

Per altra banda, he vist molts trets característics del emprenedors i empresaris que crec que és important, i moltes vegades cal desmitificar. Som tots persones treballadores, compromeses, honestes, amb esperit de sacrifici i amb ganes d’ajudar els altres, experts en els seus camps, i amb inquietuds i preocupacions molt particulars que ens fan tenir la ment 24 hores al dia ocupada. També veig que és molt important reforçar certs àmbits com la gestió financera o el desenvolupament de negoci, a més de l’estratègia, que moltes vegades es veu desbordada pel dia a dia.

Hi treballarem i continuarem creixent, no ens oblidem que la pime és el motor econòmic i de generació d’ocupació del país!

Written by Diego Bartolome

23/07/2010 a 08:15

A %d blogueros les gusta esto: