Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Prohibicions


El parlament de Catalunya acaba d’aprovar la prohibició de les corridas de toros, en principi, arrel d’una demanda ciutadana contra el maltractament dels animals, a través de la plataforma Prou!, que finalment, ha passat a formar part també del debat identitari.

No m’agraden gens els toros, però tampoc veig clar que s’hagin de prohibir, com no veig clares d’altres prohibicions, crec més en l’educació i les barbaritats que tots fem i que acaben caient pel seu propi pes. De fet, l’interès per les corridas a Catalunya ja era més aviat escàs des de feia bastants anys.

Si ens fixem només en el maltractament animal, de ben segur que hi ha coses que fem dins la cadena alimentària que són veritables despropòsits i ningú diu res. O les regeneracions cada estiu de les platges, que cada cop malmeten més el fons marí i per tant, l’ecosistema, o fins i tot tenir animals de companyia tancats en pisos petits sense poder córrer i esbargir-se lliurement.

Potser hi havia altres opcions, com no sacrificar l’animal ni fer-lo patir desagnant-se, que veritablement és brutal i esgarrifós, però suposo que els pro-taurins tampoc estaven a favor de canviar la manera en que es fa l’espectacle.

Llàstima de sempre polaritzar i no trobar una entesa en un punt mitjà.

Written by Diego Bartolome

28/07/2010 a 12:18

Publicado en Actualidad

Tagged with , ,

A %d blogueros les gusta esto: