Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Dinar amb el conseller Huguet


Gràcies a una generosa invitació del Juli Fernàndez, director de l’Agència Catalana de Joventut i alcadable per Sabadell a les properes eleccions municipals, he pogut avui compartir un dinar amb el conseller Huguet i membres destacats de l’empresa vallesana i les seves institucions. M’agraden aquest tipus d’esdeveniments amb polítics de tots els colors i empresaris, perquè pots copsar de primera mà la situació real del país i aportar el teu granet de sorra. Avui, també he pogut retrobar-me casualment amb el Jordi Puixeu, company d’institut, i l’Ariadna Morgui, de la que aviat faré un perfil aquí al blog, entre d’altres.

En la primera part del dinar, el conseller ha fet un repàs en el focus de les polítiques de R+D del seu govern. Estic plenament d’acord amb ell, la dispersió de centres no garanteix l’excel·lència, i el focus en diversos àmbits de coneixement són claus pel bon posicionament de Catalunya en el món. Hem de fer en funció del què tenim, i l’esforç ha de permetre la modernització del teixit productiu i la seva adequació a l’emergència de països com la Xina o la Índia. En aquest sentit, estan recolzant les fusions de centres, apostant per la internacionalització i la simplificació burocràtica. Per altra banda, ajuts com l’Innoempresa impulsen a les empreses a innovar, i d’altres com Noves Oportunitats de Negoci van encara més enllà.

Després, alguns hem pogut intervenir i exposar la situació que veiem. En aquest sentit, com a president d’Onion i directiu d’una empresa tecnològica, he fet incís sobre temes que preocupen i que són els que crec que podem resoldre si pensem a llarg termini, entre d’altres, i) la formació dels més joves i la inversió del rellotge de sol que tenim en nivell educatiu, combinant tant la formació doctoral com la de base, ii) fomentar l’emprenedoria des dels nivells escolars inicials, i incentivar el risc, iii) potenciar la compra pública de tecnologia innovadora, iv) garantir la formació empresarial de petits empresaris quan comencen i v) incentivar la cooperació empresarial. En la seva resposta, he comprovat gratament que tots els punts estan detectats i s’hi està treballant en la mesura en què es pot.

Crec que, com comentava ell, en funció dels nostres condicionants socials hem d’actuar. De res serveix ni lamentar-nos ni fer accions que pretenguin tenir un Silicon Valley català a curt termini. Hem de treballar tots plegats, cooperant i amb ambició, per un país millor a 20 anys vista.

Només així podrem posicionar-nos on ens mereixem.

Written by Diego Bartolome

02/09/2010 a 17:33

A %d blogueros les gusta esto: