Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

L’Ariadna Morgui


Vaig conèixer l’Ariadna a través de la Xarxa Onion, ara deu fer un any aproximadament, quan tot just ens acabàvem de constituir com a Associació sense ànim de lucre recolzats pel Vapor Llonch. En aquell moment, ja em va impressionar la seva empenta i ganes per aconseguir el seu somni, el seu mètode i coneixement, malgrat els temps de crisi en el sector de la construcció. Era espectacular el que havia aconseguit amb la seva empresa de pintures Qinniq, especialitzada en productes de protecció passiva del foc (sector construcció). Malgrat tot, en un cafè uns mesos després, em deia que deixava l’empresa i començava a treballar en una multinacional suïssa de la indústria química, responsabilitzant-se de les compres tècniques.

Amb 32 anys, ha muntant només aquesta empresa, i l’ha hagut de tancar. Però tot això que s’emporta amb ella: moltes hores d’aprenentatge intens i de primeríssima mà. De fet, si no recordo malament, així com aquí que una empresa no hagi acabat de funcionar és un fracàs, per a la multinacional suïssa era un aspecte molt positiu dins el seu currículum. Les cares oposades per a un mateix fet: èxit o fracàs. De les lliçons apreses, es queda amb la que hauria d’haver buscat un soci capitalista acostumat a estar en empreses del món de la investigació i expert en certificacions, ja que aquests aspectes han estat punts claus en el desenllaç final de la història.

Filla d’un empresari a qui considera el seu referent perquè fa molts anys que és al capdavant d’una empresa, si pogués tornar enrera no es penedeix de res del que ha fet, simplement milloraria la part de finançament, perquè fins i tot li van ser concedits ajuts per a R+D+i que mai van arribar. Probablement la gestió de tresoreria era el que més la preocupava en el seu millor moment del dia, al matí, quan preparava les coses que havia de fer durant el dia.

Des del seu lloc preferit per a escapar-se, la muntanya, somia amb tornar-ho a intentar. De fet, ella diu que per a arribar allà on vols, no has de deixar de pensar mai que ho aconseguiràs. Quanta raó tens, Ariadna.

Força i sort!

Written by Diego Bartolome

03/09/2010 a 09:47

A %d blogueros les gusta esto: