Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

El Jordi Puigdellívol


El Jordi és una d’aquelles persones que transmet optimisme vital i saber fer, i et contagia amb serenitat, eloqüència i alhora entusiasme i energia sense límit, com ha de ser en una persona que es defineix com un mentor i sherpa d’start-ups que dinamitza l’emprenedoria. En definitiva, ajuda als emprenedors a pujar allà on volen. Potser per això aquest amant de l’esport té com a lloc preferit per a escapar-se, sense mirar el rellotge, La Mola i el Parc de Sant Llorenç del Munt, un lloc meravellós que el sorprèn cada vegada que hi va.

Per a ajudar a arribar allà dalt, és necessari haver tingut tant èxits com derrotes, i haver-ne après, i ell els extreu, entre d’altres, de la seva experiència intra-emprenedora a E2S, on va ser el primer treballador no fundador als tres mesos d’haver estat creada. Durant els seus anys a la start-up va poder assaborir tant els èxits relacionats amb productes altament innovadors i pioners al món que desenvolupaven, com els fracassos que normalment sorgeixen quan fas projectes amb risc. Sintetitzant, les seves lliçons apreses inclouen la bona formalització dels contractes importants de qualsevol tipus assessorant-nos amb un bon advocat, el bon treball del pla de negoci perquè les iniciatives tinguin èxit, i sobretot, saber que el client vol i pot pagar allò que estàs fent.

Des d’una perspectiva personal, ha comès errors com mantenir llargament un excés de feina, no trobant l’equilibri correcte entre allò que ens importa de veritat (nosaltres mateixos, la família i els nostres amics), sobretot perquè el cos es pot arribar a queixar. Però això li va permetre revifar-se i ara gaudir de les hores amb la seva (creixent) família, escoltant els seus somnis i perseguint-los, tant els laborals com els personals. Ens transmet la pregunta què et mou?, per respondre sense subtes escolta’t i deixa’t guiar per la teva motivació. Només així serem feliços.

Resilient, lliure, amb sentit, humil, comprensiu, responsable i bo, com la seva font d’inspiració, en Victor Frankl, un metge, psicòleg, filòsof i acadèmic jueu d’Àustria, que va patir camps de conzentració nazis, perdent-ho tot però va aconseguir sobreviure i poder explicar les seves experiències. Durant la seva dura vida va prendre consciència de la llibertat interior: entre l’estímul i la resposta, les persones podem escollir impulsant-nos gràcies a allò que dóna sentit a la nostra vida. Com el seu millor moment del dia, quan desperta el seu fill d’un any cada matí a les 8h, el rellotge es para per gaudir del moment, el nostre moment, en especial quan li dono el biberó i el contemplo dedicant tota la meva atenció, sense pressa, cinc minuts o trenta.

Si tornés enrera, diu que preferiria tornar a passar per les èpoques dolentes, si així garanteixo poder tornar a viure també els petits moments inoblidables que he tingut la sort de gaudir, per tal de perseguir els seus somnis, que els seus fills puguin viure en una societat més justa, tolerant, humil, cooperant, pròspera i sostenible, que necessàriament ha de passar per valors que hi ha darrera de l’emprenedoria com la constància, el sacrifici, l’incorformisme, la valentia, un optimisme realista, la cooperació, una profunda humiltat i tants d’altres sovint oblidats.

Es despedeix com escrivia Miquel Martí i Pol, tot està per fer i tot és possible.

Força i sort!

Written by Diego Bartolome

30/10/2010 a 23:11

A %d blogueros les gusta esto: