Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Juli Fernàndez, alcaldable per Sabadell


Avui era el primer dels esdeveniments que Onion ha preparat amb polítics, en concret, amb els alcaldables per Sabadell. M’agrada molt la iniciativa, perquè permet dialogar en un ambient distès sense premsa amb els polítics, i veure més enllà dels colors. Són persones, i conèixer la persona és clau abans de votar-la. Tant de bo sempre tinguéssim l’oportunitat!

Ja coneixia el Juli gràcies a l’Ariadna, de la seva època a Joventut. Sempre ha estat disposat a fer coses amb Onion, i això és d’agrair, a més d’haver coincidit amb ell en d’altres ocasions. Farmacèutic, és un emprenedor que ha deixat aparcada la seva carrera professional per dedicar-se a servir la societat. Si més no, és una decisió arriscada, i per tant, me n’alegro que estigui creant-se el camí com fem molts empresaris.

Estem d’acord amb moltes coses que ha dit, l’emprenedoria s’ha de potenciar des de la base i amb esforç, com manen els cànons. Això farà que tinguem una societat que consideri que l’empresari no és un ogre sinó algú que aporta valor, quant a riquesa i ocupació, i per tant se li han de facilitar les coses. Això vol dir, menys burocràcia i algunes subvencions temporals per a moments difícils, però no a qualsevol preu, no podem hipotecar el futur. Estic content que des de l’esquerra també es vegi l’empresari com un amic i no com l’enemic a batre. I no és d’ara, ja en fa d’anys. Partint de la premisa bàsica, faltaria la concreció de mesures, però això està coent-se lentament, i és aquí on les diferències d’ideologia marquen les prioritats.

Quant a ciutat, el Juli aposta per apostar per un clúster, i si s’ha de mullar, diu l’aeronàutic, en línia amb una de les múltiples apostes del govern local. Jo tinc els meus dubtes, però abans deixeu-me dir que he comentat que el procés d’apostar públic ha d’enfocar-se a un o dos sectors, i a escala local fins i tot un ja n’és suficient. Adreçar-se a més és sempre fer-ho pitjor. I l’aeronàutic, sí, tenim l’aeroport i hi ha poques ciutats a l’entorn que en tenen, però ja coneixem iniciatives aeronàutiques fracassades a d’altres ciutats per falta de base estructural i històrica … El CTAE és a Viladecans, per exemple. A més, a escala local necessitem empreses tractores que generin ocupació i entorn, per potenciar-les i que en conjunt el valor creixi. El sector privat tirarà del carro segur, el sector públic ha de ser un facilitador, com per exemple, formant a les persones que no tenen feina segons les necessitats de les empreses.

Hi haurà més info sobre el contingut de la xerrada al blog d’Onion, aquí només vull afegir que m’ha agradat l’estil proper i sincer, obert i dialogant, amb bon coneixement de la realitat de la ciutat. Ànims i endavant fins el 22 de Maig.

Actualització: dilluns 21/03 he publicat el perfil del Juli al blog d’Onion a El Punt.

Written by Diego Bartolome

17/03/2011 a 22:51

A %d blogueros les gusta esto: