Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

En Joan Matarin, Director d’Aegerus


Tenia pendent aquest post des de fa dies, però no treia els minuts necessaris per dedicar a l’actual President de la Xarxa Onion, el Joan Matarin. La seva activitat principal és, però, dirigir el Grup Aegerus, que treballa pels centres d’atenció a la dependència, en els àmbits de la tecnologia (soft de gestió), consultoria (qualitat) i enginyeria (desenvolupaments especials i infraestructures), a més d’estudis empresarials, de marketing  i d’informàtica de gestió. Un grup que ha anat creixent de forma orgànica a base de diversificació relacionada. Tot un cas d’èxit per Sabadell!

Com que tot emprenedor també té un històric de fracassos, el seu primer va ser una empresa subministradora de PCs, que no va acabar d’anar bé, però que li va servir una mica per la seva primera victòria, la creació d’una empresa desenvolupadora de software per valoracions d’estudis per laboratoris farmacèutics. Poc a poc anava traçant l’evolució cap a l’actual grup d’empreses, on ell és l’expert en vendes.

En aquests anys, l’error més gran que ha comès ha estat valorar el mercat potencial en funció de la quantitat i no de la necessitat i la cultura. Sempre ho hem parlat, les empreses han de resoldre un mal de cap pel client, i quantificar-ho requereix esforç de parlar amb ell i saber quantificar bé el model de negoci. Per altra banda, el millor encert és pensar en global i actuar en local, fes-te primer petits forats que acabaràs arribant a tot el món, amb els somnis de grandesa que considera necessaris per a qualsevol emprenedor en tots els estaids. Això sí, s’ha de tenir molt present que no es controlen totes les variables. I preocupar-se per coses que no tens al teu abast és la primera causa d’infelicitat a la vida i de fracàs empresarial.

La vida al màxim, de les vuit del matí a les vuit del vespre és el moment més curt que més gaudeix, la resta del dia és insubstituible, moments que esperonen amb la família. De fet, explica amb franquesa que la seva dona és la persona que més l’ha inspirat, pensa sempre que cada dia ha de sentir-se orgullosa de mi. Amb la família, sol o acompanyat d’amics en bici, el seu lloc ideal per a escapar-se és qualsevol zona de bosc de Castellar del Vallès o més enllà. A tocar, indrets molt macos i relaxants.

Creu que no val la pensa pensar en el passat perquè no es pot tornar enrera, confessa que ho canviaries tot, però t’equivocaries igual. Potser per això, somia amb veure els meus fills sense dependència de mi, en cap aspecte.

Segur que ho aconseguirà. Força i sort!

Written by Diego Bartolome

28/04/2011 a 23:12

A %d blogueros les gusta esto: