Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

El Jordi Mercader, soci director de Mercaconsult


Vaig parlar per primera vegada amb el Jordi ara deu fer uns tres anys, i recordo que estava nerviós i esperançat amb aconseguir inversió d’un business angel reconegut, i a més, del poble. De la reunió me n’ha quedat poc a la memòria, el més important potser és que es va mirar molt els números … Gran veritat, el fluxe de caixa és el rei. Ara fa uns dies vam tornar a coincidir, i vaig aprofitar per a proposar-li aquest perfil, així que aquí el teniu.

El Jordi, soci director de Mercaconsult, assessora empreses i empresaris, a més de fer inversions privades en negocis que comencen, a banda de la seva vocació per escriure llibres, el segon dels quals, In-Somni, s’ha publicat fa ben poc. L’emprenedor sempre recorda aquells fets que el van marcar, i el seu primer fracàs va ser no aconseguir passar de la banqueta quan jugava a futbol en el Matadepera FC, no es pot ser bo en tot!

La seva vida és plena de petites victòries, com llevar-se cada dia amb il·lusió per fer coses noves, el seu millor moment del dia és quan llavors es posa a estudiar. Però si tira una mica enrera, acabar la carrera o aconseguir el primer client l’han fet molt feliç. Això és probablement el millor encert seu per a guiar els altres, una energia per tots els costats, amb creativitat i innovació, però alhora amb un terrible pragmatisme. Els empresaris no són bojos, tocar de peus a terra és essencial per a no caure i avançar.

Va fracassar amb una societat que va fundar amb una persona de Madrid per a fer formació, de fet, el van estafar. També d’això se n’aprèn, i potser per això creu que els errors més grans que ha comès són projectar els meus trets de personalitat positius sobre els altres a l’hora de fer una societat, i creure que els meus valors i la meva voluntat de treball és comú a tots. De fet, hem de ser conscients que no podem pretendre que tothom estigui perfectament alienat en objectius, sempre hi haurà diferències. Però nosaltres mateixos a vegades ens tornem a oblidar enduts per l’efervescència dels moments.

El Jordi ha begut de quatre fonts d’inspiració essencials que determinen com és: la seva mare amb el seu esperit emprenedor, el Miquel Lozano amb el seu pragmatisme, el seu germà amb el seu esperit col·laborador, i la seva dona amb la capacitat absolutament necessària de treure ferro quan toca. Tota una barreja que el fa com és avui en la seva major part. Amb perspectiva, creu que si tornés enrera, faria el mateix però més ràpid. N’estic convençut.

Des del seu lloc ideal per a escapar-se, Mallorca amb mar, Porcella, bon vi i uns amics per a compartir-ho, somia amb una Catalunya independent i una família que se’n surti. Clar que sí.

Força i sort!


			

Written by Diego Bartolome

03/05/2011 a 17:15

A %d blogueros les gusta esto: