Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

En Roger Orriols, arquitecte


Feia mooolt de temps que te’l devia, però aquí el tens, coses de la meva segona filla, de la teva primera filla i l’estiu, espero que t’agradi, company!

Roger Orriols, arquitecteConec el Roger des de l’institut, devíem tenir 15 o 16 anys quan ens vam conèixer i hem compartit molts moments de dia i de nit des de llavors. De fet diu que el seu primer fracàs va ser precisament l’institut, la falta d’actitud, però ho ha arreglat força bé en els anys que han passat des de llavors, de tot se n’aprèn. Ara és l’arquitecte fundador i gerent de ROA arquitectura, estudi on conceben i desenvolupen projectes d’arquitectura flexible i que al Maig va fer cinc anys, tot un èxit en el sector de la construcció. Per això, la seva primera victòria de ben segur que és la correcció del seu primer fracàs, l’accés a la universitat (encara recordo els calendaris que fèiem entre set o vuit persones per a compartir cotxe!) on va fer arquitectura tècnica i després la superior, tot un crack.

L’error més gran, per ell ho són tots els que he comès i no ha analitzat i rectificat detingudament. Per això, a la reflexió hi ajunta una actitud proactiva davant la vida, que li permet actuar segons la seva intuició i afrontar els reptes que cada dia se li plantegen. De fet, els que el coneixeu segur que aprecieu la seva energia que l’impulsa en tot el que fa i que el porta cap allà on vol amb una rapidesa ben ferma.

Potser per aquest motiu, tots els instants del dia són el millor moment, diu, per a mi no hi ha moments millors que altres, el que em trobo són situacions diferents que em fan sentir en un estat diferent, i s’han d’aprofitar totes en la màxima intensitat. Així no es pot perdre el temps, de ben segur que ara la seva filla nascuda al Maig li fa gaudir encara més de tot plegat.

No té un lloc ideal per a escapar-se, sinó que el tria segons l’estat d’ànim, probablement per complementar-lo, des de la costa fins a la muntanya, passant per l’estranger i la mateixa ciutat de Sabadell, tots són o han estat llocs ideals en algun moment. Molts per a descobrir ho seran en el futur, perquè el seu somni recurrent és conèixer el desconegut.

Absorbeix essència de totes les persones, totes l’inspiren per a la seva vida de manera diferent, de fet, probablement algunes que no t’ho esperes. Però si hagués de citar algú conegut, l’Albert Einstein n’és un d’ells. Però en l’arquitectura segur que té moltes d’altres, com les referències que van participar a l’esdeveniment pels 5 anys, com el Roger Brufau o el Felip Pich-Aguilera. 

No deixa de sorprendre amb la última resposta, si tornés enrera, seria un altra persona … Excel·lir l’excel·lència.

Força i sort!

Written by Diego Bartolome

23/08/2011 a 14:25

A %d blogueros les gusta esto: