Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

McDonald’s vs. Burger King


En aquesta sessió, veurem les operacions de servei d’aquestes dues companyies, com funciona un restaurant en concret. Per això, us deixo en aquest link el material del dia.

Per a aquesta classe, m’agradaira comentar els diferents tipus de procés de què es parla habitualment, 1) projectes, 2) tallers, 3) en lots, 4) en sèrie, 5) continu. La classificació va de menys volum a més volum de producció. Dins aquests, m’interessa veure com els impacta les capacitat de les persones, les relacions amb els proveïdors, i el control de qualitat formal. Quins són els diferents graus?

En algunes indústries, el tipus de procés que s’ha de seguir és bastant clar i ve determinat per la pròpia característica de la indústria. Però mai s’ha de donar res per suposat, sinó Toyota no hagués desenvolupat el Just in Time per a aconseguir una producció flexible en front l’estandarització de la producció existent. Dins aquest punt, com difereixen els serveis front la manufactura?

En tot cas, prenen importància en la decisió la planificació a llarg termini, les previsions de vendes, la utilització de la capacitat, la gestió de les tasques i la coordinació, entre d’altres. Quines són les característiques quant a fluxe, flexibilitat, número de productes, inversió de capital, cost variable de producte, recursos i capacitats i volum de producció a cadascuna d’elles?

Les operacions no s’han de deslligar de l’estratègia, i sempre s’han de tractar els aspectes més rellevants com la utilització de la capacitat i els colls d’ampolla. Què es pot fer amb la capacitat sobrant? Com actuem front els colls d’ampolla?

En concret pels casos, s’espera que el grup faci:

  1. Presentació breu dels dos casos, tractant també el temes financers.
  2. Diagrama de fluxe d’operacions per a McDonald’s i per a Burger King.
  3. Analitzar la capacitat de pic i la demanda de pic. Poden produir suficient producte?
  4. Com es relacionen les operacions amb el posicionament al mercat? Què implica això a llarg termini?

Written by Diego Bartolome

19/09/2011 a 00:25

A %d blogueros les gusta esto: