Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Jornada d’Emprenedors a l’ESDi


El proper dilluns 7 de Maig, pocs dies després del Segon Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC), l’ESDi es torna a vestir d’innovació, de futur, de somnis i, sobretot, d’emprenedors, amb quatre convidats de luxe que ens explicaran com han arribat allà on són. La vida és perseguir allò que vols, i aquests quatre cracks ho estan fent amb moltíssima força.

De 9 a 10h30 tindrem la primera part, amb dues emprenedores molt properes, ja veureu… Durant els primers 45 minuts, l’Esme Mateu, exalumna de l’escola, ens explicarà en detall què fa a byEsme, l’espai on mirar el món d’una altra manera, amb un altres ulls:  uns en diuen “BASURA”, Jo en dic “MATERIALS”. D’altres veuen packagings i articles d’un sol ús, jo veig colors fantàstics i textures meravelloses. Hi ha qui els tira, jo els recullo i els faig servir per fer bosses i altres productes… Des que vaig veure el que fa, m’hi vaig enamorar!

Després li toca el torn a la seva germana, l’Ariadna Mateu, creativa multidisciplinar i inquieta emprenedora en sèrie. La seva llista d’ocupacions va des de la roba intel·ligent amb Innovalley al centre de creativitat imagine.cc, passant per la joieria i els complements (Corazón de Galleta) o per l’entorn infantil amd de pura madre. M’encanten els seus blogs Rostros Escondidos i clubazul, no deixeu de seguir-los!

Després d’aquestes dues ponents, farem una petita pausa i començarem de nou de 10h30 a 12h, amb dos cracks d’àmbits diferents però també relacionats amb el disseny.

Primer (de 10h30 a 11h15) parlarà l’Eoin Gallagher, un dels tres cofundadors de presive.com, i essent molt jove, no és la primera empresa en què participa. Creu que el món està perdut, sense rumb, i només les persones ho poden canviar. Li encanta descobrir problemes que valgui la pena resoldre i treballar amb grans equips per fer-ho. De fet, odia treballar amb persones amb qui no hi ha feeling. Per tant, només creant la teva pròpia empresa pots ajuntar tot plegat, i és el que porta fent des de fa uns anys. No us el podeu perdre!

Finalment, parlarà el Martí Sáiz, dissenyador gràfic de Sabadell, cofundador i director d’art de Cèl-lula, una empresa de disseny referent a Catalunya. Ja fa 16 anys que s’hi dediquen, i estan especialitzats en disseny de marques, llibres (clàssics i digitals) i pósters. Gaudeixen treballant la tipografia, els dibuixos i fotografies per dissenyar tot allò que el client necessita. Els seus projectes han estat tres vegades seleccionats pels prestigiosos premis Laus.

Amb tots ells, parlarem d’emprenedoria, de perseguir els teus somnis, d’atrevir-se a pensar diferent, de veure el món amb ulls vius i brillants, de lluitar, de treballar i de, sobretot, ser feliç fent allò que vols fer. I fent-ho molt bé, com ells fan.

La sessió serà a l’Auditori de l’Escola, us hi esperem a tots. No hi falteu!

Una respuesta

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] jornada fue organizada por Diego Bartolomé, profesor de la asignatura Empresa de […]


Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: