Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

En Dani Posada, de Babau


El passat dia 8 de Novembre, el Dani de babau ens va explicar la seva història a l’ESDi, les seves vivències en aquest camí d’emprendre. Us deixo un petit resum aquí, vam gaudir molt del seu to proper i molt clar.

De fet, en crear l’empresa, tot ho van haver d’aprendre, des de les cerques dels materials, passant per la producció, i la venda. Ni ell ni el seu soci tenien formació relacionada, però a base d’hores, passió, energia, i persistència, van aconseguir donar-li forma a l’empresa, que ara és tot un exemple i referent del disseny fet a mà a Barcelona, amb materials reciclats propers i customitzables, i de qualitat. M’encanten tant els seus productes com el seu tarannà.

Al principi, es pensaven que la llum interior que tenen els seus bolsos seria la clau del negoci, la innovació que els diferenciaria i faria que tinguessin èxit. Però en realitat, després cada client valora una característica del que fan, i no es poden centrar en una només que els descrigui. El seu públic objectiu és molt ampli, i tenen clients tant aquí com a l’estranger. Uns cracks del pensar en glocal.

A la vida emprenedora comets un munt d’errors, però l’important és sortir-se’n i que serveixin per a millorar. Així, cada producte que fan milloren tant la tècnica, com el cost i els materials. Així, també poden tenir una estimació més precisa de les potencials vendes, perquè l’experiència en crear productes innovadors fa que el seu coneixement del sector a escala mundial sigui cada vegada més ampli.

Pel que fa a les accions de màrqueting i vendes, principalment venen a través de la seva pàgina babau.cat, si bé també fan servir Facebook per a generar diàleg amb els clients, i Google per a anunciar-se gràficament a pàgines de tercers. De fet, com el seu producte ha d’entrar pels ulls, una imatge val més que mil paraules, sobretot si la inversió en publicitat va dirigida al teu públic potencial. La campanya de Nadal de ben segur que superarà les seves expectatives!

El seu somni a llarg termini, molt gràfic, deixar-se per a anar allà on els seus clients els portin. Us mereixeu un 10 per aquesta empatia amb el client. Molta força i sort en el camí!

Written by Diego Bartolome

12/11/2012 a 14:26

A %d blogueros les gusta esto: