Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

En Joan Vinyets, A piece of pie


El passat dia 8 de Novembre, el Joan de a Piece of pie ens va explicar la seva història a l’ESDi, la seva pròpia aventura d’emprendre. Us deixo un petit resum aquí.

Emprendre, i hi estem molt d’acord, no és una feina, és una actitud sense edat, des de quan ets estudiant fins al final de la vida. És un aprenentatge continu. Amb 8 anys d’empresa i 280 projectes en quatre continents, és normal que el Joan manifesti la importància de l’anglès, de pensar globalment, i de la capacitat contínua d’aptació als canvis de l’entorn reinventant-te i essent millor cada dia. Els límits te’ls poses tu. De fet, ells no tenen límits, i ara mateix continuen creixent principalment perquè tenen clients de fora les nostres fronteres. Valents i ambiciosos.

Va resumir en set punts els seus aprenentatges en aquesta aventura d’emprendre:

  1. Assumir la incertesa. Tot canvia i per tant, front a una anàlisi detallada, també s’ha d’apostar per la intuició, és impossible tenir totes les dades abans de decidir, i com emprenedor estàs sempre decidint coses i intentant no equivocar-te.
  2. Pensar en global. El món no és només el teu entorn, has de sortir i pensar en gran. Et diuen que alguna cosa és impossible? El no ja els tens, així que més val intentar-ho i no penedir-se’n. Busca allò gran a llarg termini, i no et conformis en quedar-te local.
  3. Sense límits, pensant, i somiant. Com que són justificacions que ens fiquem per tal de no fer les coses, no dubtis a treure’ls del teu vocabulari i buscar amb persistència els teus somnis. Treballant dur.
  4. Assumir el risc. La única manera d’aprendre és provar, provar, i provar. Equivocar-se és el primer pas cap a l’encert, no li tinguem por i assumim que ens equivocarem i perdrem una mica, però a la llarga, el valor serà molt més gran. I no ens quedarem amb el neguit de no haver fet allò que calia.
  5. Constància. Has de tenir un objectiu que et mostri el camí, per no perdre el nord, i tenir determinació i passió per a aconseguir-ho. Molts emprenedors no arriben a l’èxit per falta de constància.
  6. Equip. Un emprenedor sol no canviarà res, envolta’t dels millors, no dels amics ni la família, sinó gent millor que tu que et permiti aprendre i evitar les teves carències. Ningú és perfecte, ningú ho sap tot.
  7. Esperit crític. No t’has d’enamorar de les pròpies idees, i el que val bàsicament és el contrast amb el mercat i els clients. Per validar si té sentit allò que fem hem de contrastar contínuament i preguntar-nos coses per canviar el que no funciona.

Ja sabeu, where there’s a will, there’s a way.

Gràcies Joan, força i sort!

Written by Diego Bartolome

12/11/2012 a 10:45

A %d blogueros les gusta esto: