Retazos conectados

Escritos de Diego Bartolomé para acompañar a la vida

Les Cindies


La Maria i la Clàudia. Espectaculars. Meravellós el que fan. Molt dirigit a un públic, amb productes amb estil, classe, i qualitat. Si ho ajuntem a la seva determinació i passió, l’èxit el tenen assegurat, vindrà. Se’ls hi veu als ulls. Recordo un cop que vaig sentir l’Isak Andic, fundador de Mango, que deia que quan era jove tenia gana, gana de menjar-se el món. Ell ho va aconseguir. Doncs aquesta gana, aquesta claredat en els objectius, és el que vaig veure als seus ulls.

Llegiu això i tindreu al vostre abast la seva experiència. Aquí us deixo les seves lliçons apreses en aquests dos anys intensos de feina, algunes són molt clares, i d’altres tenen un gran rerafons.

  1. Un espai de treball còmode és imprescindible. Hi passareu més hores que a casa! En moda, és essencial tenir un showroom permanent, una empresa ha de tenir cara. I ànima.
  2. Si no tens experiència, trepitja de peus a terra i sigues realista. Gran lliçó. Valora els riscos i supera les teves pors.
  3. Sigues autodidacta. Tot s’aprèn fent. No dubtis a fer res. Fisn i tot si no ho has fet mai. La primera vegada que fas alguna cosa, probablement serà una cagada. Al principi faràs molts errors de llibre, però l’important és aprendre’n i no tornar-los a fer.
  4. S’ha de ser creatiu però no s’ha d’oblidar mai què s’està fent i per a quí. Vaja, que no se us oblidi que l’objectiu de qualsevol empresa és vendre. Sense vendes no hi ha empresa.
  5. Vigila amb qui t’associes, els objectius dels socis han de ser els mateixos. I escriure’ls! En aquesta línea, s’ha de parlar molt, de tot.
  6. El projecte passarà a ser el centre de la vostra vida i pensaments. Sobretot al principi, no hi ha horaris. Elles han creat tot des del no res, sense inversió inicial i escassos recursos. Tu pots!
  7. Vigileu la gent que us ven motos, hi ha molt pseudoprofessional en aquest país. No te’ls creguis, la gent et voldrà prendre el pèl sobretot si ets jove.
  8. S’ha de saber dir que no. A vegades és més important que el sí.
  9. Valoreu el que feu i el vostre treball per sobre de tot. És el centre de la vostra vida. Sigueu feliços amb el que feu.
  10. No deixeu que ningú et digui que no pots. Tot és possible.

Així, que t’ho fiques al cap, i pim pam. Em va agradar molt aquesta frase!

Força i sort.

Written by Diego Bartolome

12/04/2013 a 16:58

A %d blogueros les gusta esto: